Naša ideja o mobilnom HotSpotu, odnosno usluzi besplatnog bežičnog interneta u javnom prijevozu, je napokon ugledala svjetlo dana. Uspješnom suradnjom sa osječkim GPP-om implementirana je ova vrsta usluge u prvi gradski autobus, a koji prometuje na relaciji Ivanovac-Antunovac-Osijek.

HotSpot je u ovom slučaju korišten kao marketinški alat. Ideju o korištenju HotSpota na takav način razvili smo već puno prije u okviru bespla.net usluge, no tada ta usluga nije naišla na veliki odjek jer je bila daleko ispred svog vremena. No, očito je kako se trendovi počinju mijenjati, a dokaz tomu je i prezentacija koju smo održali na Mikrotik User Meetingu, u Podgorici, pod nazivom HotSpot as a Marketing Tool, koja je izazvala veliki interes svih sudionika.

Dakle, korisniku se prilikom prijave na besplatan WiFi prikazuje prijavna stranica sa reklamom oglašivača, a sam oglašivač ima mogućnost izmjene sadržaja reklame. Uvođenje ovakve vrste usluge naišla je na veliki odjek s obzirom da je ovo prva vrste usluge ovakvog tipa u javnom prijevozu u Hrvatskoj. Time smo još više ponosni kako naša tvrtka, ZL media, stoji iza ideje i implementacije ovakvih riješenja.