Tijekom vremena ubrzani razvoj tehnologije donio je Internet, ubrzani način života stvorio je ovisnost o Internetu.

Stvorena je potreba za nečim virtualnim, dostupnim svugdje i u svako vrijeme. Negdje usput stvorio se i pojam HotSpot javnog pristupa internetu. Možda nismo razmišljali o tome ali, najčešće se susrećemo s tim pojmom u svom omiljenom kafiću.

Da, i to se može klasificirati kao HotSpot …

I najčešće HotSpot bude ADSL router koji svi imamo kod kuće, samo s razlikom što ne dijelimo WPA/WEP ključeve za pristup bilo kome tko pita. Ili tko nam se svidi..

Postavlja se pitanje:

Koliko je siguran?

Za korisnike?

Za samog vlasnika?

Ako su korisnici francuske sobarice, časne sestre, djeca do 8 godina moguće da je siguran, i da nemate brige. Ali najčešće to nije baš tako.

Nadalje, što se događa kada se na Vašu instalaciju spoji veći broj korisnika?

Vaš ADSL modem na žalost  nije predviđen za takvu vrstu upotrebe. Na specijaliziranim sustavima imate razne mogućnosti pomoću kojih možete rasporediti dostupnu brzinu ravnomjerno po korisnicima, možete ograničiti pristup određenim servisima, možete napraviti prioritete prema vrstama servisa koji se koriste…

Sve navedeno osigurava Vašim korisnicima kvalitetniju uslugu, što je u konačnici i cilj.

Odakle mi ideja za ovo?

Pa recimo da tijekom godina imao sam prilike razgovarati sa raznim ljudima, i presjek priče bi bio da u većini slučajeva ne dođe do nikakvih specijalnih problema, osim sa eventualnim kvarovima opreme. Ali, kada dođe to budu poprilično veliki problemi. Najčešće vezani za sadržaje koje korisnici preuzimaju ili čak šalju nekome sa Vašeg internet pristupa.

Što je najzanimljivije, mali broj ljudi je uopće upoznat s ponudom rješenja u tom segmentu.

Postoje različita rješenja, ali zajednički nazivnik bi bio da nude kvalitetniju i sigurniju uslugu od navedene.

I zadnje, ali ne i najmanje bitno i cjenovno prihvatljivo.