Foto: vukovar.hr

Proširenjem WiFi HotSpot mreže za besplatan bežični pristup internetu u gradu Vukovaru, nastavili smo dugogodišnju uspješnu suradnju sa ovom jedinicom lokalne samouprave. Ovaj projekt započet je još 2011. godine, a tada je obuhvaćao 4 lokacije, dvije u Vukovaru i dvije u Borovu naselju, dok je danas pokriven cijeli centar grada, postavljena je jedna točka na Vučedolu, te u konačnici na park-šumi Adica.

Jedna od velikih značajki ovoga sustava je samo jedno prijavljivanje na sustav, odnosno, korisnik se prijavi samo jednom putem pristupne HotSpot stranice, a kretanjem gradom sustav prepoznaje korisnika te ga automatski prebacuje s jedne točke na drugu tj. na onu pomoću koje će imati jači i kvalitetniji signal.

hotspot-bezicni-internet-vukovar-zl-media-dejan-liovic

“Projekt je dosta opširan, ali s obzirom kako smo ga provodili posljednje 4 godine mogu reći kako nije bilo toliko komplicirano jer smo imali dovoljno vremena za pronalazak dobrih lokacija, a grad nam je osigurao kvalitetnu infrastrukturu za postavljanje opreme. Postupak prijave na bežičnu mrežu sličan je onome kao što korisnici imaju kod svoje kuće, samo što prijava na ovaj sustav sadrži još jedan dodatan korak, a to je pojava pozdravne pristupne stranice na kojoj korisnik klikne na gumb prijava i koristi internet kao i kod kuće.”, izjavio je Dejan Liović, direktor tvrtke ZL media.

Kao najveći problem proširenja mreže za besplatan pristup bežičnom internetu na širem području Vukovara, isticala se park-šuma Adica.

“Mnogi su nam tvrdili kako nije moguće dovesti internet na Adicu, a i ako se to bude moglo, tvrdili su kako će internet biti jako spor i nedovoljan za uporabu. Otvaranjem internet stranica grada Vukovara upravo ovdje na Adici postigli smo ono što su mnogi tvrdili da je nemoguće, zahvaljujući našem partneru tvrtci ZL media.”, istaknuo je gradonačelnik Vukovara g.Penava.

Pogledajte kako je to izgledalo u samoj realizaciji, naravno uz korištenje MikroTik opreme: